Keizerstads Jeugdorkest

Het Keizerstads Jeugdorkest (KJO) is een nieuw symfonieorkest in Nijmegen voor iedereen tussen de 8 en 23 jaar. Het orkest speelt voornamelijk klassieke muziek en staat onder leiding van twee professionele dirigenten.

Praktische informatie

Het KJO bestaat uit twee orkesten: het Juniorenorkest en het Jeugdorkest. De indeling in de orkesten gebeurt in eerste instantie op basis van leeftijd en speelervaring. Naar aanleiding van de eerste repetities wordt in overleg met de dirigenten en het orkestlid bepaald op welke plek iemand het best mee kan spelen.

Repetitietijden

De repetities van het KJO vinden wekelijks plaats op zaterdagmiddag en -avond, met uitzondering van schoolvakanties.

Juniorenorkest 16:00 – 18:15   (met pauze)
Jeugdorkest 19:00 – 21:30   (met pauze)

We vragen iedereen om een kwartier voor aanvang van de repetitie aanwezig te zijn i.v.m. inspelen en stemmen.

Repetitielocatie

Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Kronenburgersingel 269
6511 AS Nijmegen

De repetitielocatie bevindt zich op enkele minuten lopen van Station Nijmegen Centraal, dus ook voor orkestleden die van buiten Nijmegen komen is het KJO met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Deelnemersbijdrage

Van orkestleden die vast meespelen in het KJO vragen we een bijdrage in de kosten voor de dirigenten, repetitielocatie, bladmuziek en dergelijke. De hoogte van de deelnemersbijdrage is € 195 voor het speelseizoen 2018 – 2019 (september tot juli). Bij meerdere deelnemers uit hetzelfde gezin en voor studenten geldt er een korting.

1 kind € 195
2 kinderen € 340
3 of meer kinderen € 390
Student € 175

Wij willen dat niemand om financiële redenen moet afzien van deelname aan het KJO. Mocht de deelnemersbijdrage voor u een probleem vormen, neem dan even contact op met het bestuur via bestuur@keizerstadsjeugdorkest.nl.

Dirigenten

Dirigent Juniorenorkest

Berend Stumphius musiceert met alles wat los en vast zit. Toen hij op zijn derde een fanfare zag marcheren wist hij dat hij daar later ook deel van wilde uitmaken: ‘Met een waterpistool, dan spuit ik ze allemaal nat!’ Een aantal jaren later werd de muzikale wens wat concreter en ontstond stapsgewijs de liefde voor cello, piano, bas en zang. Hij studeerde muziekwetenschap en conservatorium in Utrecht. Momenteel houdt hij zich op zo veel mogelijk verschillende manieren bezig met muziek: van klassikaal onderwijs op de basisschool tot kamermuziekconcerten, van arrangeren tot dirigeren, van organiseren tot zingen en natuurlijk het leiden van het Juniorenorkest van het KJO!

Dirigent Jeugdorkest

Samuel Tamarit Otero begon op vijfjarige leeftijd met muzieklessen en studeerde viool aan het Manuel Carra Conservatorium van M├ílaga. In Nederland behaalde hij zijn Bachelor of Music aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Master of Music aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2011 is hij als viooldocent verbonden aan het Houtens Muziekcollectief. Samuel heeft jeugdorkesten gecoacht waaronder het Presjovem Orkest, het Fontys Orkest en het Noord Hollands Jeugdorkest. Hij deed ervaring op met orkestdirectie in verschillende masterclasses, waarbij hij onder andere het Forum Musikae Jeugdorkest en het RNCM Ensemble Manchester dirigeerde. Samuel heeft de leiding over het Jeugdorkest van het KJO.

Bestuur

De organisatie van het KJO is in handen van zes enthousiaste bestuursleden, die zelf met veel plezier in verschillende jeugd-, studenten- en volwassenenorkesten hebben meegespeeld.

 • Barbara Snel
  Voorzitter
  Instrument: altviool
 • Kasper Brink
  Vicevoorzitter
  Instrument: fagot
 • Igor Delen
  Secretaris
  Instrument: slagwerk
 • Wouter Peelen
  Penningmeester
  Instrument: viool
 • Eline Vissers
  Bestuurslid
  Instrument: viool
 • Emma Windau
  Commissaris PR
  Instrument: klarinet